Soft franchise

Soft franchise

Bij franchise ondernemen wordt vaak gedacht aan de bekende voorbeelden in de retail- of food industrie, zoals Albert Heijn, Bakker Bart en McDonalds. Dit concept heeft zich in deze branches al meerdere malen als succes bewezen. Bijzonder dus dat het succes van franchise uitzendbureaus en de voordelen van een franchiseformule in de uitzendbranche nog zo onderbelicht zijn gebleven. Tijd voor verandering dus! We vertellen je graag meer over ons franchiseconcept en hoe de Flexibility franchiseformule zich al voor vele uitzendprofessionals als toegevoegde waarde heeft bewezen. 

KIEZEN VOOR FRANCHISE

Waar de vraag naar een franchiseconstructie binnen de flexbranche begon met financiële ondersteuning en een goede backoffice, is onze toegevoegde waarde tegenwoordig van veel grotere scope. Het antwoord op de vraag: ‘Waarom kies je voor een franchiseconstructie?’, is voor iedere franchisenemer verschillend. Een franchiseorganisatie kan met haar allround servicepakket namelijk een oplossing bieden op uiteenlopende ondernemersbehoeften. De reden dat je je aansluit bij een franchiseorganisatie is daarom afhankelijk van het type support dat je als (startende) ondernemer het meeste nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan marketingsupport, strategisch advies en de nodige begeleiding om de (groei)pijntjes van je jonge uitzendonderneming te overkomen.

Zo ontwikkelde we ons als Groep van een praktische backoffice partij voor een laagdrempelige opstap naar het ondernemerschap, tot een volwassen allround partner op het gebied van recruitment en HR. Intussen zien we in de laatste jaren ook dat onze expertise is uitgebreid naar meer en meer vakgebieden. Denk daarbij aan in-house kennis over wet- en regelgeving, marketing, administratie, ondernemingontwikkeling, 

We ondersteunen onze franchisenemers bijvoorbeeld in het overkomen van (groei)obstakels of wensen tijdens de ontwikkelingen van hun bedrijf. Daarnaast spelen ook steeds meer een rol in het ontzorgen van zowel de franchisenemer als de eindklant of kandidaat met diensten gefaciliteerd door het servicekantoor. Zo kunnen we onze franchisenemers dus in verschillende behoeftes voorzien en hen ondersteunen waar nodig.  

VOORDELEN FRANCHISE UITZENDBUREAU

Vliegende start

Laagdrempelige opstart

Uitbesteden backoffice

Bespaar tijd en energie door de backoffice volledig uit te besteden

Financieel voordeel

Financiële schaalvoordelen

Landelijk netwerk

Samenwerken met het landelijk netwerk van collega’s, kandidaten en opdrachtgevers

De voordelen van het runnen van een eigen uitzendbureau zijn duidelijk. Een eigen franchise uitzendbureau openen biedt daarentegen nog vele extra voordelen. Met een franchiseformule geniet je namelijk van de vrijheid en de voordelen van het ondernemerschap, terwijl je er als zelfstandige niet alleen voor staat. Zo is de backoffice van jouw organisatie goed geregeld en kom je als het ware in een warm bad terecht. 

Als franchiseorganisatie zorgen wij ervoor dat de basis van je bedrijf stevig staat, zodat jij je volledig kunt richten op de core business. Zo regelen wij bijvoorbeeld alle verzekeringen, certificeringen, recruitment tools en systemen, zodat jij kunt profiteren van schaalvoordelen, de kennis van verschillende vakexperts en de naamsbekendheid van het merk. Kortom: als ondernemer bij de Flexibility Groep kun je zelfstandig werken en doen wat je het liefste doet, zonder dat je zelf het 'wiel hoeft uit te vinden'. Zo profiteer je van 'the best of both worlds'! 

Bij de Flexibility Groep stroomt er ondernemerschap en innovatie door onze aderen. Niet gek dus dat onze franchiseformule wordt gezien als een soft franchise. Wij omringen ons graag met innovatieve, gedreven en ondernemende collega’s en franchisenemers. Wij geloven namelijk dat de vrijheid van dit concept ervoor zorgt dat iedereen op zijn/ haar (eigenwijze ;) en) eigen wijze het best uit zichzelf haalt. 

Professioneel

Schaalvoordelen m.b.t. verzekeringen, certificeringen, systemen en (recruitment) tools

Support

Eindeloos support van onze experts in uiteenlopende vakgebieden zoals; wet- en regelgeving, marketing, finance, verzuim, etc.

Naamsbekendheid

Profiteren van de bestaande naamsbekendheid van het merk

De Flexibility Groep biedt vanaf 2006 onderdak aan ambitieuze uitzendprofessionals met een ondernemerswens. Met een soft franchiseformule in verschillende niche sectoren, hebben we veel gedreven uitzendexperts mogen ondersteunen op hun weg naar zelfstandig ondernemerschap. Tijdens de opkomst van het internet zagen wij een mooie kans voor uitzendcollegas om op een flexibelere manier hun ambitie na te jagen, zonder de restricties van een werkgever. De opkomst van de online vacaturemarkt maakte het mogelijk om af te wijken van de conservatieve werkplekken en kantoortijden. Dit vormde de ideale omstandigheden om als zelfstandige uitzendprofessional aan de slag te gaan. Het enige dat ontbrak om in alle vrijheid te kunnen werken, was de toegang tot de (financiële) middelen om de backoffice op te kunnen zetten. De vraag naar backoffice ondersteuning voor een zelfstandige vestiging, in combinatie met de commerciële kracht van ondernemende uitzendprofessionals, gaf voor ons aanleiding om de eerste franchiseconstructie in de uitzendbranche te beginnen. De Flexibility Groep was geboren!

Franchisen in de uitzendbranche: een hoog succesratio!
Nieuws – 20 Oct 2022 door Menno Kop
We horen het veel: de uitzendbranche is een leuke branche om in te werken. De dynamiek en de voldoening van het werk bij een uitzendbureau is heerlijk, maar… Je eigen uitzendbureau runnen is nog véél leuker! Ondernemen in de uitzendbranche is in essentie laagdrempelig omdat je niet meer nodig he...
Lees verder
Jasmijn & Marlies van Flexibility Breda, Etten-Leur e.o.
Ondernemersverhalen – 28 Nov 2022 door Menno Kop
"Durf. Gewoon doen. Dat is ons motto’’ Hier volgt het verhaal van ons succesvolle ondernemers-duo Marlies en Jasmijn. Zij hebben in 2021 onder het label Flexibility Office hun eigen uitzendbureau gestart voor de regio Breda, Etten-Leur, Oud Gastel en omstreken en richten zich vooral op HB...
Lees verder

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.